Empower – connection

De opdracht van de fotochallenge connection

De derde fotochallenge draaide om het vastleggen van de connectie tussen mens en huisdier.
Het doel? Geen stijve portretten, maar spontane momenten vol liefde tussen baasje en viervoeter.

Dubbel zo moeilijk want niet alleen de hond maar ook de mens moesten scherp op de foto staan. Als fotograaf moet je letten op de houding en uitdrukking van beide.

Idee en uitvoering

Voor deze uitdaging deed ik een beroep op 2 duo’s: Annelies met haar trouwe metgezel Martje, en Eva met haar nogal ondeugende Mokka.

Annelies en Martje

We begonnen met Annelies en Martje. Martje was een beetje camera-schuw, wat het vastleggen van die diepe connectie bemoeilijkte. Maar met geduld en doorzettingsvermogen zijn we erin geslaagd enkele prachtige momenten vast te leggen.

 

liefde tussen hond en mens
hond en baasje
dogmom en hond op bankje

Eva en Mokka

Daarna was het de beurt aan Eva en Mokka. Normaal gesproken is Mokka een voorbeeldig hondje, maar vandaag had hij duidelijk andere plannen. Hij was constant afgeleid en gedroeg zich wat gekker dan normaal. Maar zelfs tussen zijn zotte buien door, wisten we enkele kostbare momenten vast te leggen.

hond en baasje wandelend
fotochallenge liefde hond en mens
hond met baasje zittend

Een derde poging was omwille van het slechte weer niet meer mogelijk voor de deadline.

Selectie en bewerking.

Uiteindelijk koos ik ervoor om een foto van Annelies en Martje in te zenden. Na wat bewerkingen om de interactie te versterken en de achtergrond zachter te maken, stuurde ik de foto door.

Hieronder de originele foto en mijn uiteindelijke inzending.

originele foto
liefde tussen hond en mens

De feedback voor de fotochallenge connectie

Helaas, we haalden de top 10 niet (wat niet echt een verrassing was). De gesloten hand en de boomstronk op de voorgrond bleken struikelblokken waar we niet omheen konden.

Al met al was het een leuke ervaring, en ik ben blij dat ik deze momenten heb kunnen vastleggen, ondanks de uitdagingen die we tegenkwamen. Op naar de volgende opdracht!

Ben je benieuwd naar de foto’s in de top 10? Je vindt ze in deze blog

De vorige opdracht was ‘on the side, een foto maken met zijlicht.