Emerge – double trouble

De opdracht van de fotochallenge double trouble

‘In deze uitdaging zijn we op zoek naar portretten van duo’s. Twee honden perfect vastgelegd in één foto. Je moet ervoor zorgen dat ze allebei perfect scherp zijn. Onze voorkeur voor deze uitdaging is dat er geen 2 foto’s worden samen gevoegd. Wisselen van hoofden en honden dichter bij elkaar zetten is wel toegelaten.’.

 

Idee en uitvoering

Ik wou in Doel gaan fotograferen met 2 stoere honden die liefst ook nog konden stil zitten of staan op bevel want 2 honden fotograferen is niet altijd zo gemakkelijk.

Duvel en T-Jay pastten perfect in het plaatje dat ik voor ogen had.

De fotosessie ging door in april. We maakten eerst wat foto’s in het dorp zelf, tot we bedachten dat de 2 honden voor de 2 torens van de kerncentrale ook wel een uniek beeld zou geven.

Het was even wandelen voor we de juiste plek vonden waar de 2 torens allebei goed zichtbaar waren.

2 hollandse herders

Toen ik achteraf de foto’s op het grote scherm bekeek, was ik niet 100% tevreden.

Wat me vooral stoorde, en waarvan ik wist dat het negatief zou beoordeeld worden, was dat de 2 honden nogal ver uit elkaar zaten, zoals op deze foto.

Ik ging eerst aan de slag met Photoshop maar besloot dan dat een nieuwe fotoshoot een betere optie was.

En dus sprak ik een maand later opnieuw af met Tania, Pascal en mijn  modellen.

Er waren enkele foto’s die ik wou herdoen o.a de vensterbank en de torens.

De vensterbankfoto lukte nu veel beter. Duvel en T-Jay zaten veel dichter bij elkaar. Ook de straatfoto was beter. Maar hier heb ik de honden afzonderlijk gefotografeerd en achteraf de  foto’s samengevoegd.

2 honden in Doel
hollandse herders in Doel

De torenfoto bleek moeilijker. Het gras was op een maand tijd hard gegroeid, er waren gewassen geplant op de velden waardoor het moeilijk was te fotograferen.

Ik besloot dan maar om de originele foto van de torens aan te pakken in Photoshop.

Bewerking

Voor de honden gebruikte ik 2 foto’s: ik wisselde het hoofd van T-Jay en zette beide honden dichter bij elkaar.

De achtergrond breidde ik uit zodat er meer rook te zien was (hiervoor had ik afzonderlijke foto’s gemaakt).

Toen ik de foto had samengesteld, werd ze verder bewerkt: oa werd de rook meer geaccentueerd en enkele storende elementen weggewerkt.

Ik koos er voor om de honden niet centraal in de foto te zetten hoewel ze beide recht naar voor kijken. Omdat de rook naar links waait ontstaat er een meer evenwichtige foto door de honden meer naar de rechterkant te zetten.

Hieronder enkele van de foto’s die ik maakte om de uiteindelijke foto samen te stellen:

double trouble origineel 1
double trouble origineel 2
double trouble origineel 3

Eerlijk gezegd twijfelde ik wat om deze foto in te dienen, ik had geen idee hoe ze zou beoordeeld worden. Ik was dan ook heel blij dat ook mijn foto voor de fotochallenge double trouble in de top 10 belandde.

fotochallenge double trouble top 10

De feedback

feedback fotochallenge double trouble

Er is hier een echte juxtapositie tussen het natuurlijke en het door de mens gemaakte en de honden die in beide werelden een voet tussen de deur hebben, zorgen voor een sterk verhaal. Beide honden zijn scherp en met geweldige uitdrukkingen vastgelegd, precies waar we om vragen in de Double Trouble-opdracht.

Ben je benieuwd naar de andere foto’s in de top 10? Je vindt ze in deze blog

In de blog fotochallenge reflectie lees je het verslag van de vorige opdracht, een foto met reflectie maken.