Emerge – under cover

De opdracht

De 4de opdracht van Emerge was under cover, een hond binnen fotograferen.
De opdracht luidde als volgt:
‘Maak een foto van een huisdier binnenshuis, of ergens anders binnen waar het huisdier onder een dak is. Dit kan een portret in omgeving zijn, een documentairestijlbeeld of elke andere stijl, zolang het huisdier binnen of onder een dak is’.

 

Ideeën en uitvoering

Mijn eerste idee was om een foto van onze Tony thuis te maken. Ik had al enkele foto’s gemaakt en dacht ook aan iets met ‘socissijntjes’.

Hieronder enkele foto’s van onze Tony ‘in huis’ die ik al gemaakt had met het oog op de fotochallenge under cover.

hond in huis op trap
hond onder dekentje
fotochallenge under cover

Maar toen bedacht ik dat ik iets anders wilde, omdat ik vermoedde dat een heleboel inzendingen thuis gemaakt zouden zijn. Dus besloot ik om de foto ergens anders te maken. De keuze viel op het Centraal Station in Antwerpen. Het is een iconische plek en het gebouw biedt veel interessante mogelijkheden voor fotografen.

Om mijn idee tot uitvoering te brengen, had ik wel hulp nodig van een hond die in zo’n drukke omgeving niet snel bang zou worden en goed zou luisteren. Koda, een hulphond, was de perfecte kandidaat. Koda is gewend aan allerlei soorten geluiden en drukte en was dus het ideale model voor deze uitdaging.
Gelukkig was Lies, het bazinnetje van Koda, bereidt om naar Antwerpen te komen.

Ik maakte foto’s van Koda op verschillende plekken, maar uiteindelijk koos ik voor een foto met de centrale hal als achtergrond. Ik wilde een zo symmetrische mogelijke foto maken met Koda in het midden van het beeld.

Doordat ik Koda in het midden van de koepel wou plaatsen, balanceerde hij op de rand van de bank. Dit was niet gewild, maar de jury vond het wel een extraatje 🙂

 

De bewerking

Het was een uitdaging om de belichting goed te krijgen. Om te zorgen dat de achtergrond niet volledig wit zou zijn en er dus niets te zien zou zijn van de koepel, fotografeerde ik Koda vrij donker. Daarna heb ik Koda opgehelderd in de nabewerking zodat alle aandacht naar hem zou gaan. Het felle groen op de panelen aan beide kanten veranderde ik in een neutralere kleur zodat die minder aandacht zouden eisen.

under cover originele foto

voor

fotochallenge under cover bewerkt

bewerkt

Ik ben zelf wel tevreden met deze foto en was dan ook heel blij dat mijn inzending de top 10 haalde.

fotochallenge under cover
feedback fotochallenge under cover

De feedback :

Prachtige uitdrukking, we houden ervan dat deze hond zo dicht bij de rand van de bank zit. De compositie is ook uitstekend.

Ben je benieuwd naar de andere foto’s in de top 10? Je vindt ze in deze blog

In de blog fotochallenge lowkey lees je het verslag van de vorige opdracht, een highkey of lowkey foto maken.