Een gezinsreportage maken in Bobbejaanland? Toen Véronique dat voorstelde, was ik meteen enthousiast.

Wist je trouwens dat je als fotograaf gratis toegang hebt gedurende 1 à 1,5 uur? Voldoende tijd om een leuke fotoreportage te maken.

Véronique en Pieter wilden geen geposeerde foto’s maar foto’s van hun gezin zoals ze echt zijn. En laat dat nu net het soort foto’s zijn dat ik graag maak.

De technieken die ik heb opgepikt tijdens de workshop Moment Design kan je ook prima gebruiken voor een gezinsreportage. Hierdoor wordt het zoveel gemakkelijker om spontane foto’s te maken.

Een spelletje ‘spiegelen’ is ideaal om te beginnen. Je hoeft je geen zorgen te maken over welke houding je zal aannemen, je aapt gewoon na: de kinderen voor de lens, de ouders plaats je achter je en zij geven aan welke poses hun kinderen moeten aannemen.


Een unieke kans om als ouder te beslissen hoe je kids op de foto staan: in een innige omhelzing of gekke-bekken-trekkend.
En niet vergeten om de rollen om te draaien. Amber en Thomas vonden het geweldig dat zij daarna ook mochten beslissen welke poses hun ouders moesten aannemen.

Hiermee was de toon voor de fotoreportage gezet. Het was gelukkig niet te druk in Bobbejaanland zodat we genoeg rustige plekjes vonden waar we niemand stoorden en ongegeneerd gek konden doen.

Het uiteindelijke resultaat: anderhalf uur pret met leuke foto’s als blijvende herinnering.

Kan jij aan de hand van de foto’s raden welke opdrachten ze allemaal kregen van mij? 🙂