Er was eens…

een Ierse Terriër pup die mijn hart stal en 14 jaar lang mijn onafscheidelijke gezel werd.
Uiteraard heb ik van Tobias foto’s gemaakt. Maar te weinig. Want je denkt altijd dat er nog wel voldoende tijd is.

Tot die tijd stopte op 17 oktober 2018. Verwacht maar toch onverwacht heb ik Tobias moeten laten inslapen.

In mei 2019 kwam Tony in mijn leven. Dit keer geen pup. Ik besloot een hondje te adopteren. Het maakte me niet uit van welk land maar zodra ik Happy (want zo heette hij oorspronkelijk) zag, was ik verloren.

Tony is een Spaanse straathond, ongeveer 2 jaar toen in hem adopteerde, gered uit een dodingsstation.

Van hem heb ik al wel een heleboel foto’s gemaakt omdat ik weet hoe belangrijk die herinneringen zijn.

Als hondenfotograaf wil ik dat ook aan jou geven: een fotografische herinnering aan je hond, een natuurlijk portret van je hond net zoals hij/zij is.

Ik werk uitsluitend met natuurlijke achtergronden (natuur of stad) en gebruik geen koffers, bloempotten of andere attributen.

De fotoshoot moet voor je hond leuk zijn, ik zal je dan ook nooit vragen je hond in een houding te dwingen waar hij/zij zich niet prettig bij voelt. Toegegeven, soms zal ik wel proberen je hond om te kopen met een koekje om een foto te maken die ik in gedachten heb.

Wil jij ook graag zo’n blijvende, unieke herinnering aan je hond? Boek een sessie of stuur me een mailtje voor meer info.

Ik kijk ernaar uit jou en je hond te ontmoeten.

HAPPY DOG SHOOT

Natuurlijk portretten van je hond net zoals hij of zij is.

Steeds op een natuurlijke locatie (natuur of stad), geen gedoe met koffers, hoeden, bloempotten,…

Hondenfotografie waarbij het welzijn van je hond voorop staat, de fotoshoot verloopt zonder dwang.

Indien mogelijk worden de honden zonder halsband of tuigje gefotografeerd . Vrees je dat je hond gaat lopen, dan gebruiken we een dun lijntje dat in de nabewerking verwijderd wordt.

Heeft je hond er geen zin in en lukt het echt niet, dan wordt de fotoshoot gratis verplaatst naar een latere datum.
Net zoals wanneer het heel slecht weer is. Een beetje regen vinden de meeste honden en ikzelf niet zo erg. Het kan zelfs leuke resultaten geven. Maar stortregen of onweer is voor niemand aangenaam.

DAY IN A DOG’S LIFE

Een ‘day in a dog’s life’ reportage is een prachtige documentaire van je hond, ongedwongen, net zoals hij of zij is.

Je hond maakt deel uit van je leven, elke dag zijn er wel van die kleine momenten die een glimlach op je gezicht toveren: de enthousiaste begroetingen, het dicht bij elkaar zitten voor tv, helemaal uit de bol gaan met een speeltje,…

Hoe fijn zou het zijn als je die kleine momenten als een tastbare herinnering zou hebben?

Wel, dat kan!

Tijdens een ‘day in a dog’s life’ sessie volg ik je hond en zijn mensen en leg al jullie avonturen vast. Wat die zijn, mag je zelf beslissen (lui in de zetel, in bad, wandelen, hondentraining,…).

Je hond en jezelf hoeven niets anders te doen dan normaal. Er wordt niet geposeerd. Jullie volgen jullie gewone routine en ik leg alles vast.

OVER THE RAINBOW

Een fotoshoot van je senior hond.

We willen het niet, het is altijd veel te vroeg… maar toch moeten we op een bepaald ogenblik afscheid nemen van onze geliefde honden.

Tobias, mijn lieve Ierse Terriër, is overleden op 17 oktober 2018. Zijn laatste levensjaar verliep niet altijd even gemakkelijk. Van elke dag vreesde ik dat het de laatste zou zijn.

Ik heb die periode nog een heleboel foto’s van hem gemaakt. Ook detailfoto’s van zijn neus, zijn poten, de haartjes op zijn hoofd,… Geen enkel detail van Tobias wou ik vergeten. En ik weet dat zonder foto’s
herinneringen vervagen. Nu is hij er niet meer. En hoewel niets hem kan vervangen, ben ik blij dat ik die foto’s gemaakt heb, dat ik een tastbare herinnering heb aan hem.

Omdat ik zelf ondervonden heb hoe kostbaar deze laatste foto’s zijn, krijgen deze sessies altijd voorrang.

De shoot kan ook doorgaan bij jou thuis, in de vertrouwde omgeving van je hond. Of we gaan naar het plekje waar hij/zij zo graag ging wandelen. Alles is mogelijk, zolang je hond er zich maar goed bij voelt.

Hondse reportages

Villa Samson

Villa Samson

Voor mijn eindwerk fotokunst aan het IKA (Instituut voor Kunst Ambachten) ging ik fotograferen in...

Lees meer
K9 training

K9 training

 Toegegeven, ik ben nooit een grote fan geweest van pakwerk. Mijn terriërs waren er eerlijk gezegd...

Lees meer