Hondenfotoshoot met Lucca: van angstige blik naar stralende foto’s

 

Denk jij dat het ‘mission impossible’ is om mooie foto’s van je hond te maken? Omdat die niet stil blijft zitten, geen kunstjes kent, snel angstig is,…?

Dat is absoluut niet nodig.

‘Heb geduld en vertrouw erop dat het goed komt.’
Ook al lijkt het soms niet zo en heb je de indruk dat er geen enkele goede foto zal zijn, ik weet dat het goed komt.

Twijfel ikzelf dan nooit? Wel euh, bijna nooit, maar die ene keer…

Model van dienst was Lucca, een border collie. De locatie was de privé- hondenwei van haar bazinnetje, een plek die vertrouwd was voor haar en waar ze zich goed voelde.

Ik had er dus alle vertrouwen in.

Maar deze superlieve, enthousiaste en leergierige border collie bleek echter een onverwachte uitdaging te zijn voor het maken van mooie foto’s.

Al snel bleek dat Lucca doodsbang was voor de camera. Telkens wanneer ik een foto wilde maken, verstopte ze zich of kwam ze naast me zitten. Slim van haar natuurlijk, want op die manier kon ik haar niet fotograferen, enkel knuffelen wat ze wel fijn vond.

Lucca was ook geen halsband gewoon. Het lijntje dat ik gebruik vond ze bijzonder onaangenaam. Gelukkig kon ze zonder gevaar vrij rondlopen, maar het maakte het fotograferen wel niet gemakkelijker.

Toch lukte het uiteindelijk om mooie foto’s te maken van Lucca. Hoe?

Wel, het vergde wat inventiviteit en vooral veel geduld. Ik gebruikte een telelens zodat ik op afstand kon blijven, vroeg haar baasjes om met haar bal te spelen zodat ze wat afgeleid werd van het fotograferen, ik gebruikte snoepjes om haar te laten wennen aan de camera.

hondenfotoshoot met Lucca

Door haar op haar eigen tempo te laten wennen, heb ik haar vertrouwen kunnen winnen en haar angst weten te verminderen. Het is zeker niet zo dat ze op het eind niets meer gaf om de camera, maar het lukte me dan wel om van dichtbij een foto te maken van een ontspannen Lucca.

Dus, wat begon als een uitdaging en een potentiële “mission impossible”, eindigde uiteindelijk met prachtige foto’s van Lucca. De fotoshoot herinnerde me eraan dat geduld, begrip en een liefdevolle aanpak de sleutels zijn tot succesvolle hondenfotografie, zelfs met de meest angstige of onvoorspelbare honden.

Weet dat een fotoshoot ook mogelijk is met jouw hond. Al wat je nodig hebt is geduld en vertrouwen dat het goed komt.

hondenfotoshoot border collie
foto border collie
fotoshoot met Lucca

Meer informatie over een fotoshoot met je hond, vind je in de gratis infobrochure.