Hondenfotoshoot met Shamu en Joy: Duitse Pinchers in de herfst

 

De herfst blijft één van de mooiste seizoenen om in te fotograferen.

Shamu en Joy, 2 Duitse Pinchers, kwamen naar hun fotoshoot op een vroege, zonnige herfstdag die aanvoelde als hoogzomer.

hondenfotoshoot Shamu en Joy
rode duitse pincher
duitse pincher liggend
rode duitse pincher hoofd en lichaam
hoofd duitse pincher
duitse pincher tan and black

Dit vertelden hun baasjes me over hen:

Na onze dwerpincher(s) zochten we om een iets grotere hond in huis te halen. Het pincher ras beviel ons wel en zo zijn we bij de Duitse Pincher geraakt.

Shamu kwam 6 jaar geleden bij ons, onze dwergpincher was toen 10 jaar. Na 2 jaar wilden we graag een vriendinnetje voor Shamu. Aangezien er wachtlijsten bestaan voor dit ras gingen we ervan uit dat dit wel even kon duren, vooral omdat we een rood teefje wilden. Dit is veel sneller gegaan dan gedacht en nog datzelfde jaar is Joy in de familie gekomen.

Shamu is de oom van Joy (haar moeder is een zus van Shamu). De naam van Joy moest eigenlijk beginnen met een U en haar volledige naam is Unlimited Joy, welke ze niet gestolen heeft.

Beide reageren wat wantrouwend naar vreemden toe, maar zijn wel zeer nieuwsgierig. Eens er vertrouwen is, dan kunnen ze uitgelaten reageren. Ze hebben ook allebei het talent om zeer koppig te kunnen zijn.

Ratten, muizen en konijnen kunnen wel hun jachtinstinct aanwakkeren en dan zitten er bananen in de oren.

Als ontspanning, mochten ze af en toe lekker rondrennen op het grasveld, wat voor mij de ideale gelegenheid was om enkele actiefoto’s te maken.

springende duitse pincher
rennende duitse pinchers
springende duitse pincher

De aanwezigheid van een middeleeuws kasteel zorgde voor variatie in de achtergrond.

duitse pincher tan voor kasteel
duitse pincher black and tan voor kasteel

Omwille van het mooie weer waren er wel wat meer wandelaars met honden in het park dan voorzien. Maar Shamu en Joy hebben hun eerste fotoshoot met vlag en wimpel doorstaan.

2 duitse pinchers

Om zeker te zijn dat beide honden scherp op de foto staan, wordt er dikwijls een compositie gemaakt van 2 foto’s. Elke hond wordt afzonderlijk gefotografeerd, beide foto’s worden dan samengevoegd in Photoshop.

hondenfotoshoot Shamu en Joy

Deze mock-up geeft een idee van hoe enkele foto’s er kunnen uitzien als wall-art aan je muur.

De warmte zijn we ondertussen kwijt, maar de mooie herfstkleuren zijn er nog altijd. Het is nog altijd mogelijk een herfst fotoshoot voor je hond in te plannen.

Elke fotoshoot start met een telefoontje waarbij je me al je vragen kan stellen.