Zachtaardige Perlo

Perlo, galgo, 11 jaar

fotoshoot hond galgo

Hij begroet me aan het tuinhek. Vriendelijk en zachtaardig zoals galgo’s zijn.

11 jaar is hij nu, waarvan 7 jaar in België. Over zijn eerste 4 levensjaren is niet veel geweten. Maar het feit dat hij een galgo is en uit Spanje komt, betekent niet veel goeds.

Nochtans is hij zijn vertrouwen in de mensen niet verloren. Nieuwsgierig kijkt hij in mijn cameratas en snuffelt hij aan mijn zakken (ja, de snoepjes heeft hij al direct gevonden).

Maar Perlo heeft ook zijn problemen. Andere honden vindt hij maar niets. Ontmoetingen met soortgenoten worden dan ook gemeden. Gelukkig heeft Joëlle begrip voor Perlo. Hun wandelingen gebeuren ‘s morgens vroeg wanneer de meeste honden nog slapen en Perlo het park voor zich alleen heeft.

Om die reden gaat de honden fotoshoot door in hun tuin, waar Perlo zich veilig voelt.

Ik laat Perlo rustig wennen aan mij en mijn camera. Als hij laat merken dat het ok is, begin ik foto’s te maken. In ruil voor een snoepje wil hij wel even poseren.

Om de foto’s van Perlo en Joëlle samen te maken, gebruik ik een telelens. Zo kan ik meer afstand nemen en kunnen ze rustig samen zijn.

We pauseren regelmatig en na een uurtje gaat Perlo aan de achterdeur staan. Zijn manier om te zeggen dat het nu wel genoeg is geweest.

‘Amai, dat viel goed mee. Ik had gedacht dat hij constant aan de achterdeur zou staan’ vertelt Joëlle me nog voor ik vertrek.

Ik was blij met die uitspraak. Dat het voor hen allebei, en vooral voor Perlo een positieve ervaring was, is voor mij het belangrijkste.

fotoshoot hond en baas
honden fotoshoot
fotoshoot met je hond
honden fotoshoot
fotoshoot hond en baas

Een fotoshoot van je hond gebeurt altijd op het ritme van je hond met respect voor zijn hond-zijn.

Wil je ook graag een fotoshoot van of met je hond inplannen?

Download dan alvast de gratis informatiebrochure waarin ik je mijn visie en werkwijze.