Met de kerst in aantocht is het leuk om je eigen kerstkaart te maken. En welk beter onderwerp dan je eigen hond. Maar hoe begin je er aan?

1. Zorg dat je vooraf een kerstfoto idee hebt en werk dit idee zoveel mogelijk uit.

Honden verliezen snel hun aandacht. Zorg ervoor dat je vooraf een kerstfoto van je hond in gedachten hebt. En bereid de fotoshoot zo goed mogelijk voor zodat je hond niet te lang moet poseren. 

Zorg er voor dat je idee uitvoerbaar is voor jouw hond. Verlang geen kunstjes die je hond niet kent.

kerstkaart

Voorbeeld:

Ik wou een kerstkaart maken van onze Tony met een sjaal in een herfstlandschap.

We zijn gaan wandelen in het bos. Terwijl ik zocht naar het juiste plekje, liep hij vrij rond. Eenmaal de juiste plek gevonden, riep ik hem, deed de sjaal om en vroeg hem te zitten.

Het maken van de kerstfoto zelf duurde amper 2 minuten. Daarna mocht hij terug vrij rondlopen.

2. Pas je idee aan indien nodig.

Honden zijn levende wezens. Het is mogelijk dat ze anders reageren dan je verwacht. In plaats van je hond te dwingen, stel je je idee bij.

kerstkaart hond

Voorbeeld:

Het idee was een foto te maken van onze Tony terwijl hij aan een kerstsok aan het trekken was.

Mijn smartphone stond op een statief, afdrukken zou gebeuren met een afstandsbediening.

Tijdens de voorbereiding was onze Tony vol aandacht voor de kerstsok. Maar toen we de foto gingen maken, bleef hij gewoon zitten.

Het is dus een foto geworden waar onze Tony omhoog kijkt naar de kerstsok.

Achteraf gezien vind ik deze ook wel geslaagd.

In deze blog vind je enkele tips om je hond te fotograferen met je smartphone (de meeste tips gelden trouwens voor alle fototoestellen)

3. Zorg voor een kerstsfeer met de lay-out

Niet alle honden laten zich even gemakkelijk fotograferen. In plaats van hen te dwingen in een bepaalde pose, kies je gewoon een foto die je al hebt en creëer je de kerstsfeer met de layout.

kerstkaart hond

Voorbeeld:

Ons Manou bijvoorbeeld is nog maar enkele weken bij ons, zij went nog maar net aan de camera. Poseren voor een foto is er nog niet bij.

Toch heb ik van haar al enkele foto’s gemaakt. Door een aangepaste lay-out te gebruiken, maak je met een simpel portret ook een kerstkaart.

kerstkaart hond

Heb je meer dan één hond?

Geen probleem. Door de foto’s wat kleiner te maken, zet je 2,3 of zelfs meer hondjes op één kerstkaart.

Al deze ontwerpen zijn gemaakt in Canva, lay-outprogramma waarvan een uitgebreide gratis versie bestaat.  Met Canva maak je op een simpele manier kaartjes, posters, visitekaartjes,…

Je kan de app gebruiken op je smartphone of tablet maar er bestaat ook een versie voor je computer.

De kaartjes heb ik gemaakt op de computer omdat ik vind dat dit toch iets gemakkelijker werkt.

 

In de gratis mini-cursus ‘kerstkaart maken in Snapseed’ ontdek je hoe je op een snelle manier een eenvoudige kerstkaart maakt in Snapseed.

Ken je Snapseed niet? Het is een app om je foto’s te bewerken op smartphone en tablet.

Voor mij de allerbeste app: gebruiksvriendelijk, een all-rounder, zowel voor IOS als Androïd en bovendien volledig gratis.

In de mini-cursus leer je niet alleen hoe je een kerstkaart maakt, maar je leert ook werken met deze fantastische fotobewerkingsapp.