Loveshoot Mechelen

Op 2 september gaan Joyce en Steven trouwen. Samen met hun huwelijksreportage hadden ze ook een loveshoot geboekt. Slim idee, op die manier leer je je huwelijksfotograaf wat beter kennen en weet je ongeveer wat je van haar/hem kan verwachten.

In tegenstelling tot een huwelijksreportage, ben je bij een loveshoot niet aan een bepaalde dag gebonden. In eerste instantie spreek ik dan ook een bepaalde periode af en afhankelijk van het weer wordt ongeveer een week vooraf de exacte datum afgesproken (die uiteraard nog kan gewijzigd worden in geval van plots noodweer).

Het weer was begin augustus nogal wisselvallig maar na wat over-en-weer gemail hadden we uiteindelijk toch een datum vastgelegd. Op de dag van de fotoshoot was het droog, niet koud, maar stiekem had ik wel gehoopt op een beetje meer zon die vrijdagavond (een fotoshoot in de avondzon en daarbij nog wat tegenlicht is toch echt wel de max).

De fotoshoot ging door in het Vrijbroekpark in Mechelen. Een thuismatch voor mij dus. Wat zeker een voordeel is. Van een plek waar je veel komt, ken je alle hoekjes en kantjes en weet je waar het licht mooi valt.

Joyce en Steven waren niet alleen naar de afspraak gekomen maar in het gezelschap van hun 2 dochtertjes Femke en Laura. Het werd dus een combinatie loveshoot en familiereportage.

De fotoshoot verliep in een ontspannen, gezellige sfeer. Zowel ouders als kinderen poseerden alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. En dat merk je aan het resultaat. Een heel leuke fotoreportage met spontane foto’s van het hele gezin. Bij het bewerken van de foto’s betrapte ik me erop dat ik constant zat te glimlachen.

Na ongeveer anderhalf uur namen we (voorlopig) afscheid van elkaar. En iets zei me dat de fotoshoot voor Femke en Laura nog wel iets langer had mogen duren ?

Kriebelt het nu ook om eens voor de lens te staan met je geliefde of je gezin? Bekijk mijn portfolio voor meer voorbeelden en info.

En wie weet, misschien ontmoeten we elkaar binnenkort.