cursus honden fotograferen

‘Picture your dog’ is dé cursus voor elke hondenmama die mooie herinneringen wil maken van haar hond met de smartphone.

Je denkt dat het niet mogelijk is, mooie én kwalitatieve foto’s maken van je hond met je smartphone. Want je hebt het zelf al geprobeerd en je foto’s trekken helemaal niet op diegene die je vindt op Pinterest.

Op het kleine scherm van je smartphone zien de foto’s er nog wel ok uit. Maar eerlijk, hoeveel zijn er geschikt om groot aan je muur te hangen?

Nochtans is het dat wat je graag wilt, mooie herinneringen maken aan je trouwe vriendje. Op een gemakkelijke manier, zonder de aankoop van een duur fototoestel.

Het goede nieuws is: dat kan! Met je smartphone is het mogelijk de dagelijkse herinneringen van je hond vast te leggen. Je moet enkel weten hoe. En dat ontdek je in de cursus ‘picture your dog’.

picture your dog

Als professionele hondenfotograaf heb ik van mijn eigen honden al meer foto’s gemaakt met mijn smartphone dan met mijn professionele camera.

Na deze cursus:

 • zal je zelfzekerder en met meer plezier fotograferen
 • heb je een sterkere band met je hond
 • weet je hoe je sprekende composities maakt
 • schrijf je met je foto’s een verhaal dat veel meer waard is dan 1000 woorden
 • maak je foto’s waarvan niemand zal geloven dat ze met een ‘telefoon’ zijn gemaakt

Ik weet hoe je je voelt

 

Natuurlijk is jouw hondje het liefste, schattigste, mooiste, ontdeugendste, grappige wezen in de hele hondenwereld (ik denk er net hetzelfde over :-))

De gedachte dat jullie ooit afscheid moeten nemen is bijna ondraaglijk. Liefst zou je hem je ganse leven bij je houden. Spijtig genoeg is dat niet mogelijk. Een hondenleven is kort, veel te kort.

Het enige wat je daarna nog rest zijn herinneringen. En hopelijk ook enkele mooie foto’s.

Je kan natuurlijk af en toe een fotoshoot inplannen. Ongetwijfeld met enkele prachtige foto’s als resultaat.

Maar omdat ik zelf een hondenmama ben, weet ik dat er elke dag wel momenten zijn dat je hond je ontroert, doet lachen of gewoon superschattig is. En al die momenten wil je natuurlijk ook op de foto hebben.

selfie met hond

Natuurlijk is jouw hondje het allerliefste van de hele wereld en wil je er graag een mooie herinnering aan.

picture your dog

Enkele van mijn lievelingfoto’s zijn gemaakt met mijn smartphone.

Ik ga je een klein geheimpje vertellen:

Als professionele hondenfotograaf heb ik van onze Tony en Manou al meer foto’s gemaakt met mijn smartphone dan met mijn professioneel fototoestel.

Meer nog: enkele van mijn lievelingsfoto’s zijn gemaakt met een smartphone.

.

Had je me dit 5 jaar geleden gezegd, dan had ik eens goed gelachten. Toen ik mijn eerste smartphone kocht in de jaren stillekes (een iPhone 4) was ik helemaal niet overtuigd van de kwaliteit van die smartphonefoto’s.

Fascinerend dat wel, een telefoon die ook foto’s kon maken. Maar de foto’s die ik maakte, waren voor mij niet meer dan snapshots. Met serieuze fotografie had het voor mij niets te maken.

De reden was dat ik mijn smartphone zomaar alles automatisch liet doen. Het was pas toen ik ontdekte dat je niet zomaar alles aan je toestel moet overlaten, maar dat je zelf ook wel iets in de pap te brokken hebt, dat ik meer en met meer plezier ben beginnen fotograferen met mijn smartphone.

Ik ben toen heel veel beginnen opzoeken, experimenteren en heb zelf ook workshops gevolgd. Smartphonefotografie heeft voor mij geen geheimen meer.

Van Tobias, mijn vorige hond, ben ik pas de laatste jaren van zijn leven foto’s beginnen maken met mijn smartphone.

Toen hij geboren is (1 april 2004) bestond smartphonefotografie nog niet. En wanneer ik eindelijk ook een smartphone kocht, duurde het nog een hele tijd voor ik overtuigd was van de kwaliteit van die foto’s.

Nu ben ik blij dat ik die foto’s gemaakt heb. Ze tonen Tobias hoe hij was in het dagelijkse leven (zie foto’s hieronder). Het zijn foto’s die ik met mijn reflextoestel nooit zou gemaakt hebben omdat ik dat toestel niet altijd in de buurt heb.

Mijn smartphone wel! Zowel thuis als tijdens een wandeling heb ik die altijd bij de hand om een foto te maken.

cursus honden fotograferen
picture your dog
pîcture your dog
honden fotograferen met smartphon
selfie met hond

Van Tobias, mijn vorige hond, heb ik gelukkig ook nog enkele foto’s met mijn smartphone gemaakt.

Omdat ik weet hoe belangrijk die dagdagelijkse herinneringen zijn en omdat ik er van overtuigd ben dat je, met een beetje hulp, zelf die herinneringen kan maken, creëerde ik de cursus ‘Picture your dog’.

In deze cursus bundel ik mijn ervaring als hondenfotograaf met al mijn kennis van smartphonefotografie.

workshop hondenfotografie

Met je smartphone creëer je zelf de mooiste herinneringen aan je trouwe vriendje.

Voor wie is ‘picture your dog’ bedoeld?

 • Voor alle hondenmama’s die hun harige hondenkindjes de liefste, schattigste en mooiste op heel de wereld vinden en die zelf de dagdagelijkse herinneringen aan haar trouwe vriendje wil vastleggen
 • voor wie zelfzekerder en met meer plezier foto’s van haar hond wil leren maken
 • voor wie niet wil wachten met mooie foto’s maken tot het te laat is

Voorkennis is niet vereist. Je hebt enkel je smarphone nodig en de goesting om er in te vliegen.

Schrijf je beter niet in:

 • wanneer je denkt dat je beter gaat fotograferen enkel door de video’s te bekijken. Oefening baart kunst. Je zal dus ook echt wel moeten oefenen wil je betere foto’s gaan maken.
 • als je enkel mooi gestyleerde plaatjes van je hond wil maken. Zelf maak ik vooral spontane foto’s, de voorbeelden in de cursus zijn daar ook op gebaseerd
 • wanneer je als een Cesar Milan je hond gaat dwingen om te poseren. Fotograferen is voor mij een samenwerking tussen mens en hond. Hebben die geen zin, dan worden er geen foto’s genomen. Het is dus mogelijk dat je sommige foto’s niet kan maken.
picture your dog
picture your dog
picture your dog
honden fotograferen
honden fotograferen

Wat ontdek je allemaal in de cursus?

 • hoe je je rennende hond scherp op de foto zet
 • hoe je een verhaal vertelt met je foto
 • hoe je foto’s maakt die je trots aan je muur hangt
 • hoe je tastbare herinneringen maakt van de alledaagse dingen
 • waarom je hond niet naar de camera wil kijken
 • waarom fotograferen, schrijven met licht betekent
 • hoe je zelf je belichting regelt
 • hoe je er voor zorgt dat je hond scherp op je foto staat
 • hoe je je smartphone instelt voor een optimale kwaliteit.
honden fotograferen

Enkele reacties van deelnemers aan de cursus smartphonefotografie:

“Voor mij was deze cursus een echte meerwaarde! Ik ben zelf niet echt thuis in fotografie maar wou er wel meer mee bezig zijn en meer over weten. De cursus is laagdrempelig waardoor het voor iedere starter of beginneling zeer toegankelijk en begrijpbaar is. Er is voldoende afwisseling tussen theorie, voorbeelden en filmpjes waardoor de modules ook aangenaam zijn om volgen. Per module zijn er ook opdrachten waardoor je wordt aangezet om actief aan de slag te gaan en te experimenteren. Christel is ook steeds bereikbaar voor vragen en tips. Je kan de foto’s doorsturen en ontvangt zeer snel feedback op een opbouwende manier. De uitleg is ook altijd duidelijk en begrijpbaar. Algemeen vond ik deze cursus een ideale manier om als beginneling ondergedompeld te worden in de wereld van smartphonefotografie zonder overrompeld te worden aan theorie en onverstaanbare vaktaal.”

Sveva (deelnemer online cursus)

Ik maak op tijd reclame voor jou bij hen die interesse tonen omdat ik geloof in de kwaliteit van de cursus en ook van jouw lesgeven. Het is gemakkelijk verteerbaar, compact en zo leuk gebracht. Ook jouw vleugje humor hier en daar maakt het des te aangenamer.

Ik geniet nog steeds van wat ik bij jou leerde en doe het toch oh zo graag. Naast de praktijk en het technische, leer jij mensen ook ‘kijken’. Een soft skill die te weinig mensen écht kennen en toepassen. Het vraagt openheid en in het moment zijn, het op je laten afkomen en het ontvangen, ermee werken en ook spelen en experimenteren. Ik hou van dat ‘niet hier zijn’ als ik daarmee bezig ben.

Je leest het, nog steeds dankbaar dat ik de cursuss volgde en zoveel leerde. Jij vindt dat waarschijnlijk heel gewoon maar voor de cursist kan dat een openbaring zijn hé.

Sabine (deelnemer live cursus)

“Super workshop. Handige tips en tricks die je stap voor stap worden uitgelegd. Voldoende tijd tussenin om te oefenen.”

Anoniem (deelnemer online cursus)

“Ook nu weer deelgenomen aan workshop (ditmaal via Instagram). Heb ook reeds andere workshops van Christel gevolgd en vond de workshop SNAPSEED een openbaring. Heel handig en steeds bij de hand om toch die speciale touch aan een foto te geven als je onderweg bent. Christel is steeds bereid tot het geven van meer info of je te helpen met tips. Aangenaam en zeker aan te raden voor mensen die houden van fotograferen met de smartphone al ze onderweg zijn en het onmiddellijk delen ervan op sociale media.”

Anoniem (deelnemer online cursus)

honden fotograferen

Hallo, ik ben Tony

Onmisbare assistent en geliefd fotomodel van bazinnetje.

Samen werken we keihard aan deze supertoffe cursus.

Ik hoop dat jullie massaal meedoen.

De cursus is echt voor iedereen, ook voor de hondjes die niet graag poseren. Je zal het misschien niet geloven als je mijn foto’s ziet, maar zelf vind ik het ook heel spannend om te poseren en liefst zou ik me ergens gaan verstoppen.

Maar bazinnetje laat me rustig wennen aan het model zijn en houdt de sessies heel kort. Daarna spelen we wat en krijg ik een stukje ‘soccisijn’ (wie me kent, weet dat ik soccisijn het allerlekkerste vind op de hele wereld).

En ik geeft toe, ik ben soms verbaast hoe knap ik op de foto’s sta (haha, grapje hoor).

Dus doe je ook mee? Ik ben razend benieuwd om alle foto’s van mijn hondenvriendjes te zien.

Tot binnenkort

Dikke poot en likje van Tony

Je kan je nu niet meer inschrijven voor de cursus.

Zet je je op de wachtlijst, dan verwittig ik je als eerste wanneer de deuren weer open gaan.

Zijn er nog vragen over de cursus ‘picture your dog’?

Geen probleem! Stuur gewoon een mailtje naar info@christelwellens.be en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

Hieronder vind je alvast enkele veelgestelde vragen. Mogelijk staat je antwoord hier tussen.

 

1. Ik vrees dat ik te weinig tijd ga hebben

De cursus bestaat uit korte video’s van enkele minuten. Je kan dus gemakkelijk een video bekijken als je even 5 minuten tijd hebt.

Bovendien blijf je levenslang toegang behouden tot de cursus.

2. Mijn smartphone is al wat ouder. Kan ik ook meedoen?

Absoluut. Enkele functies heb je dan misschien niet. Maar 95% van de cursus is geschikt voor alle smartphones. Tenslotte ben jij diegene die de foto’s maakt, niet je smartphone, hoe slim die ook is.

3. Ik ken niets van fotografie, zal het voor mij niet te moeilijk zijn?

Nee hoor, alles wordt heel duidelijk uitgelegd in simpele mensentaal. Kies je daarenboven voor de VIP-versie, dan kan je in de facebookgroep vragen stellen.

picture your dog

4. Ik ben van plan een nieuwe smartphone te kopen. Wacht ik dan niet beter om de cursus te volgen?

Toch niet, je kan meedoen met alle smartphones (zie vraag 2). Je kent dan al de basishandelingen, zodat de overstap naar je nieuwe smarphone gemakkelijker zal verlopen. Bovendien kan je achteraf alle video’s nog eens herbekijken.

5. Gaat mijn hond dat wel plezant vinden?

Mogelijk zal je hond moeten wennen aan het leven als fotomodel. Onze Tony heeft er ook lang last van gehad (en nu soms nog altijd heeft). Maar je kan er wel voor zorgen dat je hond er gewoon aan wordt en het zelfs leuk gaat vinden.

Je hoeft ook niet altijd te oefenen op je hond, een pluchen stand-in is ook prima.

6. Kan ik wat ik leer ook gebruiken om andere dingen te fotograferen?

Ja hoor, in de cursus gaat het enkel over honden. Maar je leert anders kijken, je ontdekt de instellingen van je smartphone en hoe je betere composities maakt. En dat kan je natuurlijk ook gebruiken voor je andere fotografie. Je zal merken dat je over het algemeen meer plezier aan het fotograferen beleeft en in elke gelegenheid meer en betere foto’s zal maken.

Kwalitatieve foto’s

Het is niet nodig je foto’s op je smartphone te laten staan.

Smartphonefoto’s zijn kwalitatief goed genoeg om er grote prints van te maken.

Deze foto, gemaakt tijdens onze vakantie in Bretagne heb ik laten vergroten op formaat 90 x 60 cm. Ze is haarscherp en had gerust nog groter geprint kunnen worden.

smartphonefotografie
gratis ebook honden fotograferen

Kan je niet wachten om er aan te beginnen?

Ga dan alvast aan de slag met de tips uit het gratis e-book ‘Maak mooie foto’s van je hond in 1-2-3’.