cursus Picture your Dog

Picture your dog

‘Picture your dog’ is dé cursus hondenfotografie voor elke hondenmama die mooie herinneringen wil maken van haar hond met de smartphone.

Je denkt dat het niet mogelijk is, mooie én kwalitatieve foto’s maken van je hond met je smartphone. Want je hebt het zelf al geprobeerd en je foto’s trekken helemaal niet op diegene die je vindt op Pinterest.

Op het kleine scherm van je smartphone zien de foto’s er nog wel ok uit. Maar eerlijk, hoeveel zijn er geschikt om groot aan je muur te hangen?

Nochtans is het dat wat je graag wilt, mooie herinneringen maken aan je trouwe vriendje. Op een gemakkelijke manier, zonder de aankoop van een duur fototoestel.

Het goede nieuws is: dat kan! Met je smartphone is het mogelijk de dagelijkse herinneringen van je hond vast te leggen. Je moet enkel weten hoe. En dat ontdek je in de cursus ‘picture your dog’. 

hondenfotografie met smartphone

Als professionele hondenfotograaf heb ik van mijn eigen honden al meer foto’s gemaakt met mijn smartphone dan met mijn professionele camera.

Na deze cursus:

 • zal je zelfzekerder en met meer plezier dieren fotograferen
 • heb je een sterkere band met je hond
 • weet je hoe je sprekende composities maakt
 • schrijf je met je foto’s een verhaal dat veel meer waard is dan 1000 woorden
 • maak je foto’s waarvan niemand zal geloven dat ze met een ‘telefoon’ zijn gemaakt

Ik weet hoe je je voelt

 

Natuurlijk is jouw hondje het liefste, schattigste, mooiste, ontdeugendste, grappige wezen in de hele hondenwereld (ik denk er net hetzelfde over :-))

De gedachte dat jullie ooit afscheid moeten nemen is bijna ondraaglijk. Liefst zou je hem je ganse leven bij je houden. Spijtig genoeg is dat niet mogelijk. Een hondenleven is kort, veel te kort.

Het enige wat je daarna nog rest zijn herinneringen. En hopelijk ook enkele mooie foto’s.

Je kan natuurlijk af en toe een fotoshoot inplannen. Ongetwijfeld met enkele prachtige foto’s als resultaat.

Maar omdat ik zelf een hondenmama ben, weet ik dat er elke dag wel momenten zijn dat je hond je ontroert, doet lachen of gewoon superschattig is. En al die momenten wil je natuurlijk ook op de foto hebben.

Picture your dog

Natuurlijk is jouw hondje het allerliefste van de hele wereld en wil je er graag een mooie herinnering aan.

honden model

Enkele van mijn lievelingfoto’s zijn gemaakt met mijn smartphone.

Ik ga je een klein geheimpje vertellen:

Als professionele hondenfotograaf heb ik van onze Tony en Manou al meer foto’s gemaakt met mijn smartphone dan met mijn professioneel fototoestel.

Meer nog: enkele van mijn lievelingsfoto’s zijn gemaakt met een smartphone.

Had je me dit 5 jaar geleden gezegd, dan had ik eens goed gelachen. Toen ik mijn eerste smartphone kocht in de jaren stillekes (een iPhone 4) was ik helemaal niet overtuigd van de kwaliteit van die smartphone foto’s.

Fascinerend, dat wel, een telefoon die ook foto’s kon maken. Maar de foto’s die ik maakte, waren voor mij niet meer dan snapshots. Met serieuze fotografie had het voor mij niets te maken.

De reden was dat ik mijn smartphone zomaar alles automatisch liet doen. Het was pas toen ik ontdekte dat je niet zomaar alles aan je toestel moet overlaten, maar dat je zelf ook wel iets in de pap te brokken hebt, dat ik meer en met meer plezier ben beginnen fotograferen met mijn smartphone.

Ik ben toen heel veel beginnen opzoeken, experimenteren en heb zelf ook workshops gevolgd. Smartphonefotografie heeft voor mij geen geheimen meer.

Van Tobias, mijn vorige hond, ben ik pas de laatste jaren van zijn leven foto’s beginnen maken met mijn smartphone.

Toen hij geboren is (1 april 2004) bestond smartphonefotografie nog niet. En wanneer ik eindelijk ook een smartphone kocht, duurde het nog een hele tijd voor ik overtuigd was van de kwaliteit van die foto’s.

Nu ben ik blij dat ik die foto’s gemaakt heb. Ze tonen Tobias hoe hij was in het dagelijkse leven (zie foto’s hieronder). Het zijn foto’s die ik met mijn reflextoestel nooit zou gemaakt hebben omdat ik dat toestel niet altijd in de buurt heb.

Mijn smartphone wel! Zowel thuis als tijdens een wandeling heb ik die altijd bij de hand om een foto te maken.

verlegen hond
hond op kussen
koppige hond
hond in fietskar
hondenfotografie cursus

Van Tobias, mijn vorige hond, heb ik gelukkig ook nog enkele foto’s met mijn smartphone gemaakt.

Omdat ik weet hoe belangrijk die dagdagelijkse herinneringen zijn en omdat ik er van overtuigd ben dat je, met een beetje hulp, zelf die herinneringen kan maken, creëerde ik de cursus ‘Picture your dog’.

In deze cursus bundel ik mijn ervaring als hondenfotograaf met al mijn kennis van smartphonefotografie.

cursus hondenfotografie

Met je smartphone creëer je zelf de mooiste herinneringen aan je trouwe vriendje.

Voor wie is ‘picture your dog’ bedoeld?

 • Voor alle hondenmama’s die hun harige hondenkindjes de liefste, schattigste en mooiste op heel de wereld vinden en die zelf de dagdagelijkse herinneringen aan haar trouwe vriendje wil vastleggen
 • voor wie zelfzekerder en met meer plezier foto’s van haar hond wil leren maken
 • voor wie niet wil wachten met mooie foto’s maken tot het te laat is

Voorkennis is niet vereist. Je hebt enkel je smarphone nodig en de goesting om er in te vliegen.

Schrijf je beter niet in:

 • wanneer je denkt dat je beter gaat fotograferen enkel door de video’s te bekijken. Oefening baart kunst. Je zal dus ook echt wel moeten oefenen wil je betere foto’s gaan maken.
 • als je enkel mooi gestyleerde plaatjes van je hond wil maken. Zelf maak ik vooral spontane foto’s, de voorbeelden in de cursus zijn daar ook op gebaseerd
 • wanneer je als een Cesar Milan je hond gaat dwingen om te poseren. Fotograferen is voor mij een samenwerking tussen mens en hond. Hebben die geen zin, dan worden er geen foto’s genomen. Het is dus mogelijk dat je sommige foto’s niet kan maken.
cursus hondenfotografie
cursus hondenfotografie
hond aan zee
hondenfotografie cursus online
honden fotograferen smartphone

Wat ontdek je allemaal in de cursus?

 • hoe je je rennende hond scherp op de foto zet
 • hoe je een verhaal vertelt met je foto
 • hoe je foto’s maakt die je trots aan je muur hangt
 • hoe je tastbare herinneringen maakt van de alledaagse dingen
 • waarom je hond niet naar de camera wil kijken
 • waarom fotograferen, schrijven met licht betekent
 • hoe je zelf je belichting regelt
 • hoe je er voor zorgt dat je hond scherp op je foto staat
 • hoe je je smartphone instelt voor een optimale kwaliteit.
smartphone hondenfotografie

Enkele reacties van de deelnemers:

Enkele reacties van deelnemers aan de cursus smartphonefotografie:

Vanaf de eerste module ging er een wereld voor mij open. Ik wist niet dat er met mijn smartphone zoveel mogelijk is.

De structuur en opbouw zijn heel duidelijk en logisch. In korte video’s wordt alles heel begrijpelijk en to the point uitgelegd. De cursus ging veel verder dan ik had verwacht, je begint op een andere manier te kijken.

Ik zou de cursus zeker aanraden, vooral aan wie op zoek is naar een basiscursus hondenfotografie en voor wie de herinneringen aan haar hond belangrijk zijn.

Het boekje dat ik in mijn brievenbus vond was een leuke verrassing.

Ik heb veel meer geleerd dan verwacht. En bovendien kan ik dit ook gebruiken tijdens de vakantie en in mijn job als petcoach.

Kortom, ik ben supercontent.

Kelly Van der Stappen (thepetcoach.be)

Dit is de tweede cursus die ik volg bij Christel. Zoals altijd is de uitleg duidelijk en laagdrempelig.

Indien je creatief bent ingesteld en bereidt om de theorie telkens uit te proberen, ben je zo op weg en sta je verbaasd van wat je allemaal kan.

Christel heeft een ongedwongen stijl zonder enige poeha, die ik van bij het begin erg heb geapprecieerd.

Bovendien leerde ik in deze cursus nóg meer over compositie, hoe je met een dier omgaat en dit tijdens het fotograferen zijn/haar comfortzone beïnvloedt.

Ook krijg je allerlei extra’s onder de vorm van materialen reviews en het gebruik van apps. Kortom, een overzichtelijke bundel aan korte informatieve filmpjes per module waarmee je meteen aan de slag kan en ook resultaat boekt.

Aanrader!

 

Sabine Van Leemput

De cursus is zeker de moeite om te starten, heel duidelijke taal met veel leerzame informatie als je jouw hond mooi op de foto wil.

Had nooit verwacht dat je met een Smartphone zoveel meer kon dan gewoon zo maar een foto maken.

Ook heel duidelijke beoordelingen bij de door jou gemaakte foto’s waar je weer iets extra uit leert.

Bedankt Christel voor de leerzame tips en super feedback.

Inge Van Fleteren

Ik vond de cursus heel interessant. Hoewel ik al foto’s maakte van mijn hond met mijn camera, waren er veel dingen nieuw voor mij.

Zo denk ik nu meer na voor ik een foto maak, o.a. over het perspectief dat ik ga gebruiken.

De video’s zijn aangenaam om te volgen, kort maar heel duidelijk. En de opdrachten nodigen uit om zelf aan de slag te gaan.

Het boekje met de samenvatting dat ik na de cursus ontving was een leuke verrassing. Ik was zowiezo al van plan om het af te drukken, dus ik ben er blij mee :-).

De kwaliteit van de smartphonefoto’s heeft mij verrast. Het is moeilijker om het verschil te zien tussen een smartphonefoto en een foto gemaakt met een reflexcamera dan ik had gedacht.

De cursus is een aanrader voor wie een mooie herinnering wil aan haar hond.

 

Silke Beke

Honden fotograferen met smartphone

Hallo, ik ben Tony

Onmisbare assistent en geliefd fotomodel van bazinnetje.

Samen werken we keihard aan deze supertoffe cursus.

Ik hoop dat jullie massaal meedoen.

De cursus is echt voor iedereen, ook voor de hondjes die niet graag poseren. Je zal het misschien niet geloven als je mijn foto’s ziet, maar zelf vind ik het ook heel spannend om te poseren en liefst zou ik me ergens gaan verstoppen.

Maar bazinnetje laat me rustig wennen aan het model zijn en houdt de sessies heel kort. Daarna spelen we wat en krijg ik een stukje ‘soccisijn’ (wie me kent, weet dat ik soccisijn het allerlekkerste vind op de hele wereld).

En ik geeft toe, ik ben soms verbaast hoe knap ik op de foto’s sta (haha, grapje hoor).

Dus doe je ook mee? Ik ben razend benieuwd om alle foto’s van mijn hondenvriendjes te zien.

Tot binnenkort

Dikke poot en likje van Tony

Zijn er nog vragen over de cursus ‘picture your dog’?

Geen probleem! Stuur gewoon een mailtje naar info@christelwellens.be en ik kom zo snel mogelijk bij je terug.

Hieronder vind je alvast enkele veelgestelde vragen. Mogelijk staat je antwoord hier tussen.

 

1. Ik vrees dat ik te weinig tijd ga hebben

De cursus bestaat uit korte video’s van enkele minuten. Je kan dus gemakkelijk een video bekijken als je even 5 minuten tijd hebt.

Bovendien blijf je levenslang toegang behouden tot de cursus.

2. Mijn smartphone is al wat ouder. Kan ik ook meedoen?

Absoluut. Enkele functies heb je dan misschien niet. Maar 95% van de cursus is geschikt voor alle smartphones. Tenslotte ben jij diegene die de foto’s maakt, niet je smartphone, hoe slim die ook is.

3. Ik ken niets van fotografie, zal het voor mij niet te moeilijk zijn?

Nee hoor, alles wordt heel duidelijk uitgelegd in simpele mensentaal. Bovendien kan je in de Facebookgroep terecht met al je vragen.

hondenfotografe Christel Wellens

4. Ik ben van plan een nieuwe smartphone te kopen. Wacht ik dan niet beter om de cursus te volgen?

Toch niet, je kan meedoen met alle smartphones (zie vraag 2). Je kent dan al de basishandelingen, zodat de overstap naar je nieuwe smarphone gemakkelijker zal verlopen. Bovendien kan je achteraf alle video’s nog eens herbekijken.

5. Gaat mijn hond dat wel plezant vinden?

Mogelijk zal je hond moeten wennen aan het leven als fotomodel. Onze Tony heeft er ook lang last van gehad (en nu soms nog altijd heeft). Maar je kan er wel voor zorgen dat je hond er gewoon aan wordt en het zelfs leuk gaat vinden.

Je hoeft ook niet altijd te oefenen op je hond, een pluchen stand-in is ook prima.

6. Kan ik wat ik leer ook gebruiken om andere dingen te fotograferen?

Ja hoor, in de cursus gaat het enkel over honden. Maar je leert anders kijken, je ontdekt de instellingen van je smartphone en hoe je betere composities maakt. En dat kan je natuurlijk ook gebruiken voor je andere fotografie. Je zal merken dat je over het algemeen meer plezier aan het fotograferen beleeft en in elke gelegenheid meer en betere foto’s zal maken.

 

7. Komt fotobewerking ook aan bod in deze cursus?

Nee, over het bewerken van foto’s gaan we het in deze cursus niet hebben.
Wil je je graag verdiepen in fotobewerking, dan is er de cursus ‘Edit your Dog’ waarin ik je van A tot Z uitleg hoe je je foto’s nog mooier maakt door ze te bewerken . We gebruiken hiervoor enkele apps die ofwel gratis zijn ofwel enkele euro’s kosten.

Kwalitatieve foto’s

Het is niet nodig je foto’s op je smartphone te laten staan.

Smartphonefoto’s zijn kwalitatief goed genoeg om er grote prints van te maken.

Deze foto, gemaakt tijdens onze vakantie in Bretagne heb ik laten vergroten op formaat 90 x 60 cm. Ze is haarscherp en had gerust nog groter geprint kunnen worden.

foto cursus hond

Investering:

159,- euro (incl BTW)

Inbegrepen in de cursus:

 • 10 modules onderverdeeld in korte video’s
 • tekst met voorbeeldfoto’s
 • duidelijke, eenvoudige uitleg
 • opdrachten
 • gesloten Facebookgroep voor je opdrachten en vragen
 • levenslang toegang
 • op eigen tempo

Wil je graag zowel ‘Picture your Dog’ als ‘Edit your Dog’ aanschaffen, dan kan dit aan de voordelige combiprijs van 187,- euro (in plaats van 288,- euro).

honden fotograferen

Kan je niet wachten om er aan te beginnen?

Download dan alvast het gratis e-book ‘Start to Picture your Dog’ en ontdek hoe je met enkele simpele aanpassingen je foto’s al onmiddellijk kan verbeteren.