Kelly is kattengedragstherapeut bij The petcoach

Zij was één van de eerste deelnemers aan de cursus ‘Picture your Dog’, zelfs al heeft ze (voorlopig) geen eigen hond en was de hond van haar schoonouders haar model 😊

 

Hoe heb je de cursus ervaren?

Vanaf de eerst module ging er een wereld voor mij open. Ik wist niet dat mijn smartphone dat allemaal kon. En dat gevoel bleef doorheen de hele cursus. Ik kende niets van fotografie maar had direct resultaat. Na de eerste tips waren mijn foto’s al onmiddellijk veel beter.

 

Wat vond je van het cursusmateriaal?

De opbouw en structuur zijn heel duidelijk en logisch.

Fijn is ook dat het allemaal korte video’s zijn en toch krijg je op die korte tijd heel wat informatie. Na  elke video had ik het gevoel dat ik iets had bijgeleerd.

 

Je legt het heel begrijpelijk uit, blijft to the point en illustreert de theorie aan de hand van foto’s van je eigen honden, wat het persoonlijker maakt. Je blijft ook jezelf in de video’s. Ik had nooit het gevoel dat je een les kwam opdreunen.

 

Ik heb geen enkele video moeten terugspoelen (wat bij ander cursussen al wel eens gebeurt 😊)

 

 Wat was voor jou een meerwaarde?

 Als petcoach vind ik het zeker een meerwaarde dat er aandacht besteed wordt aan de stresssignalen van je hond. Veel mensen denken daar niet aan of weten dit zelfs niet. Terwijl je hond toch ook deel uitmaakt van het verhaal.

 

Je hebt meer geleerd dan verwacht. Op welk gebied?

Ik dacht dat de cursus enkel over het technische zou gaan, maar het ging veel verder. Je begint op een andere manier te kijken, je denkt vooraf meer na hoe je een foto gaat maken, waar je gaat staan, hoe je de achtergrond in beeld breng,… Dingen waar ik vroeger niet bij stil stond maar die een groot verschil uitmaken voor je foto’s.

 

Zou je de cursus aanbevelen?

Ja zeker,  vooral aan hondenbaasjes die op zoek zijn naar een basiscursus hondenfotografie. Die hun hond als een echt gezinslid beschouwen en voor wie de herinneringen aan hun hond belangrijk zijn.

Je moet natuurlijk ook bereid zijn tijd te investeren om te oefenen, enkel de video’s bekijken is niet voldoende.

 

Heeft iets je verrast?

Dat mijn smartphone veel meer kan dan ik dacht 😊

 

De allerleukste verrassing was het boekje met de samenvatting dat ik na de cursus in mijn brievenbus vond. Het belangrijkste staat hier in, heel handig om snel iets op te zoeken. Voor mij is dit een grote meerwaarde. Ik heb dit nog bij geen enkele cursus gehad.

 

Dus geen spijt van je investering 😊?

Zeker niet, ik ben supercontent!

Ik heb veel meer geleerd dan verwacht. En bovendien kan ik dit ook gebruiken op vakantie en in mijn job als petcoach. Dat is net het leuke, het is niet enkel voor je hond, maar voor alles.

 

www.thepetcoach.be

Instagram: @kelly_thepetcoach

Wil jij net zoals Kelly ontdekken hoe je de allermooiste foto’s maakt van je hond, gewoon met je smartphone?

Dan is de cursus ‘Picture your Dog’ exact wat je zoekt.