Change a dog’s life day

 

13 januari is ‘badeendendag’, 14 januari ‘verkleed je huisdier dag (mogen ze van mij onmiddellijk afschaffen) en 24 januari is het pindakaasdag.

Maar 24 januari is ook ‘change a pet’s life day’. Ik ben niet zeker of deze internationaal erkend is (als het niet zo is, zou het wel mogen). En trouwens, elke dag zou ‘change a pet’s life dag’ moeten zijn.

En nee, om het leven van een hond te veranderen heb je niet noodzakelijk veel tijd of geld nodig.

Hieronder vind je enkele manieren waarop je een asielhond kan steunen en een verandering in zijn leven kan brengen.

 

1. Adopteer een asielhond

‘Change a pet’s life day’ is oorspronkelijk in het leven geroepen om adoptie aan te moedigen en om mensen bewust te maken voor dierenleed.

De grootste impact maak je natuurlijk door een asielhond een warme thuis te geven. Ze wachten met duizenden in asielen over de ganse wereld. Wil je een hond in huis halen, denk dan even aan hen. Er zit er zeker ééntje bij dat je hart zal veroveren.

2. Een asielhond opvangen

Ben je niet zeker dat je een hond levenslang een thuis kan geven, dan is tijdelijke opvang misschien een optie.

Buitenlandse honden hebben meer kans op adoptie wanneer ze in België zijn. Geïnteresseerden kunnen kennis maken en de honden wennen al aan het Belgische gezinsleven.

3. Steun een asielhond door sponsoring

Is een hond in huis halen niet mogelijk, overweeg dan de sponsoring van een asielhond.

Je deelt dan mee in de kosten van een hondje naar keuze (vast bedrag per maand). Afhankelijk van het asiel krijg je updates en wordt je op de hoogte gebracht wanneer je fosterhondje geadopteerd wordt.

4. Donatie

Veel asielen overleven niet zonder donatie. Elke gift, hoe klein ook, is meer dan welkom.

Sommige organisaties kan je steunen via teaming. Elke maand gaat er 1 euro van je rekening naar een gekozen organisatie.

5. Aankopen

Doe je je aankopen via Trooper, dan gaat er een percentage naar een door jou gekozen asiel (als ze een account hebben op Trooper). Zelf betaal je de gewone prijs.

Zelfs je aankopen via bol.com (en wie koopt er al niet eens iets daar) kan je via Trooper doen.

Daarnaast zijn er een heleboel asielen die (dikwijls door vrijwilligers handgemaakte) spullen verkopen. Zeker de moeite om eens te bekijken als je nog eens op zoek bent naar een origineel cadeau.

6. Wordt vrijwilliger

Ga wandelen met een asielhond of help een handje bij evenementen.

Ook bij buitenlandse organisaties is alle hulp welkom.

7. Deel een adoptiehond op social media

Een kleine moeite die een groot verschil kan maken. Hoe meer een hond gedeeld wordt, hoe meer kans dat die onder de aandacht van de juiste persoon komt.

8. Vertel over je hond

Heb je zelf een adoptiehond, deel je verhaal.

Je positieve ervaring zal andere mensen over de streep trekken om ook te adopteren.

Welke actie ga jij ondernemen?

Wil je graag het verhaal van je hond vertellen, dan kan ik je daarbij helpen met een fotosessie van jouw hond. Tenslotte, een foto zegt meer dan 1000 woorden 🙂