Alweer meer dan een maand geleden reed ik naar Aarschot als trouwfotograaf voor Lieselot en Jimmy. Zoals ik al aangaf bij het verslag over Rénee en Eddy krijg je als huwelijksfotograaf koppels van alle leeftijden voor je lens. Deze keer waren het twee piepjonge mensen (in mijn ogen althans toch :-)), klaar om samen de rest van hun leven door te brengen.

De burgerlijke ceremonie ging door in het Capucienenklooster, mooi gelegen in het stadspark.

Nu duren burgerlijke huwelijken nooit lang, maar dit heeft volgens mij wel het snelheidsrecord gebroken. Voor we het goed en wel beseften waren Lieselot en Jimmy in de echt verbonden, na een plechtigheid van amper 7 minuten.

Gelukkig was er achteraf voldoende tijd om te genieten van de attenties en felicitaties van familie en vrienden. De collega’s van Jimmy (die zowel een beroeps als vrijwillige brandweerman is) vormden een erehaag. En ook de kindjes van Lieselot (zij staat in het onderwijs) waren aanwezig en wilden graag op de foto met hun juf. Het stadspark was een prima locatie voor enkele groepsfoto’s.

Als trouwfotograaf leer je elke keer wel iets bij. Van dit huwelijk heb ik onthouden dat bruiden van brandweermannen best geen last hebben van hoogtevrees. Ze houden er bij de brandweer namelijk een nogal avontuurlijke traditie op na. Maar voor Lieselot was dat geen probleem, ze ging zonder aarzelen met haar Jimmy de hoogte in.

Eenmaal terug op de begane, veilige grond reden we naar het rusthuis van Rillaar. Verborgen achter een hek ligt er hier een prachtige privé-tuin. Ideaal dus voor een fotoshoot van het kersverse bruidspaar.

Daarna mocht ik nog even een blik werpen op hun overnachtingsplaats. Geef toe, je zou toch onmiddellijk trouwen om daar je huwelijksnacht te kunnen doorbrengen.

Voor mij eindigde de dag hier. Lieselot en Jimmy wachtte nog een geweldig feest met hun familie en vrienden.