Op vakantie met honden

 

Onze vakanties zijn altijd afgestemd op de honden.

Dit wil zeggen, we huren een huisje met afgesloten tuin in een rustige omgeving met voldoende wandelmogelijkheden.

We zijn ze niet op uit om de top 10 bezienswaardigheden van tripadvisor te bezoeken. Evenveel (of zelfs meer) genieten we van een verlaten ruïne die we per ongeluk tegenkomen.

Na enkele vakanties in Frankrijk gingen we nu naar Duitsland, meer bepaald naar Rehungen in Thuringen. Een klein dorp met 400 inwoners en één café, midden in de velden en bossen.

De ligging van het huis was perfect, op enkeel honderden meters van de bossen en de velden. Ideaal voor onze avondwandelingen.

wandelen tijdens vakantie
omgeving vakantiehuis
vakantie met honden
hond bij zonsondergang
met honden op vakantie
zonsondergang

Overdag vertrokken we soms te voet vanaf onze vakantiewoning, soms namen we de auto naar een nabijgelegen locatie. Zelden kwamen we iemand tegen tijdens onze wandelingen. Voor de honden een paradijs.

vakantie met honden
hond met uitzicht
wandelen met hond
man met hond
honden op vakantie
honden in meer

Eén keer reden we meer dan een uur naar een toeristische attractie: de drachenschlucht (een kloof) en het kasteel Wartburg (ja, ook van de auto’s). Beide zeer mooi, maar veel meer volk dan we gewoon waren zodat we ons afvroegen of het de verplaatsing wel waard was.

De nabijgelegen stad Eisenach leek ons ook we de moeite qua architectuur maar met Manou een stad bezoeken is onmogelijk.

drachenschlucht
wandelen in Duitsland
kasteel van Wartburg

We werden dikwijls getroffen door de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de mensen. Soms te vriendelijk en te behulpzaam. Zo was er die ene man die ons met alle geweld de weg wou tonen en die we met moeite kwijt geraakten.

Ook in het Thüringer Hof, het enige café in het dorp werden we hartelijk onthaald en ondanks onze miserabele kennis van de Duitse taal hebben we er enkele zeer aangename avonden doorgebracht.

Conclusie

Ik geef toe dat ik wat twijfels had bij een vakantie in Duitsland (onbekend is onbemind) maar het is ons ontzettend goed meegevallen.

De streek waar wij waren is heel rustig, veel wandelmogelijkheden, ideaal dus voor een vakantie met honden.

In het huis dat wij gehuurd hadden waren honden meer dan welkom, drinkbakken en manden waren aanwezig (wij hadden wel onze eigen manden mee, maar vooral onze Tony maakte regelmatig gebruik van de vakantiemanden).Een aanrader dus.

De vakantiefoto’s maak in bijna uitsluitend met mijn smartphone. Vooral tijdens onze wandelingen sleur ik niet graag met mijn zware apperatuur.

Tips voor het maken van foto’s van je hond tijdens je vakantie.